Ua pāpā ʻia nā pale hoʻopaʻapaʻa ma mua o ka hapalua o nā ʻāina

- ʻOi aku ma mua o ka hapalua o ka ʻāina, 30 mau mokuʻāina, ua hoʻolaha i kēia manawa e hoʻokuʻu lākou i ka hoʻokomo hou ʻana o kahi ʻōnaehana kiaʻi hoʻopaʻapaʻa ma nā alanui a puni ka ʻāina, ma hope o ka ʻōlelo ʻana o ka poʻe hoʻohewa he uhi ia no ka hoʻololi weliweli i ka hoʻolālā kiaʻi i hoʻokumu ʻia. he kakini makahiki aku nei.
Ua ʻike ʻia kahi kiure o Texas ma mua o kēia mahina ua hoʻopunipuni ka mea hana kiaʻi Trinity Industries i ke aupuni ma o ka hana ʻana i nā loli i ka makahiki 2005 me ka ʻole o ka hoʻolaha ʻana i nā luna o ka mokuahi federal a mokuʻāina paha, a ua nui nā mokuʻāina i hoʻolaha i ka moratoriums ma nā guardrails hou o ET-Plus. then. i loko o nā poho - he kālā i manaʻo ʻia e pākolu ma lalo o ka mana kānāwai.
He kanakolu mau mokuʻāina i ʻōlelo ʻaʻole lākou e hoʻokomo hou i ka ʻōnaehana ET-Plus, me kekahi mau mea hou i hoʻohui ʻia ʻo Kentucky, Tennessee, Kansas, Georgia a me Trinity home state of Texas. , akā e noʻonoʻo ʻoe e haʻalele iā lākou inā hiki iā Trinity ke hōʻoia i ka palekana o nā mana i hoʻololi ʻia.
ʻO ka ʻōnaehana ET-Plus ke kumuhana o kahi hoʻokolokolo ʻo ABC News "20/20" i ka mahina ʻo Kepakemapa, nāna i nānā i nā koi a nā poʻe i hoʻopilikia ʻia e hoʻololi ʻole ʻia nā pale kiaʻi ke hahau ʻia e kahi kaʻa mai mua. e like me ka mea i hoʻolālā ʻia, "paʻa" ke kiaʻi a hele pololei i loko o ke kaʻa, i kekahi mau hihia e ʻoki ana i nā lālā o ka mea hoʻokele.
Wahi a kekahi leka uila i loaʻa e ABC News, ua manaʻo kekahi luna o ka hui e hoʻololi i kahi hoʻololi - e hōʻemi ana i kahi ʻāpana metala ma ka hope o ka pale pale mai 5 iniha a i 4 iniha - e mālama i ka hui $2 no kēlā me kēia pale., a i ʻole $50,000 i kēlā me kēia makahiki.
Ua hāʻawi ka Federal Highway Administration i ka Trinity a hiki i ʻOkakopa 31 e waiho i nā hoʻolālā e hoʻāʻo i nā pale a i ʻole e kū i nā hoʻolālā e hoʻokuʻu i kāna kūʻai ʻana ma ka ʻāina. loaʻa nā hoʻokolohua.
Ua mālama mauʻo Trinity i ka palekana o nā pale, me kaʻikeʻana ua'āpono ka FHWA i ka hoʻohanaʻana i nā pale i hoʻoponopono houʻia ma 2012 ma hope o ka hāpaiʻana i nā nīnau e pili ana i nā hoʻololi. i ka hana a me ka pono o ka pūnaewele ET-Plus.


Ka manawa hoʻouna: Iune-21-2022